Positief Denken: Hoe Echte Verandering Teweegbrengen

Foto van auteur
Geschreven Door Patricia

Patricia is een ervaren gezondheids- en welzijnsdeskundige die zich richt op het schrijven van informatieve en inspirerende artikelen over een gezonde levensstijl, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Voel je soms dat het moeilijk is om positief te blijven in een wereld vol uitdagingen? Je bent niet alleen. Veel mensen vinden het lastig om de zonnige kant te blijven zien als ze geconfronteerd worden met tegenslagen of stress.

Maar wat als ik je vertel dat positief denken daadwerkelijk een krachtig gereedschap kan zijn dat je leven verandert?.

Wist je dat het regelmatig herhalen van positieve affirmaties kan leiden tot verhoogde gevoelens van zelfvertrouwen en welzijn? Dit artikel laat zien hoe positief denken jouw mindset kan transformeren en bijdraagt aan persoonlijke groei.

Je ontdekt praktische tips en strategieën die je direct kunt toepassen in het dagelijks leven. Klaar voor een positieve wending?.

Samenvatting

 • Positief denken kan je helpen om zelfverzekerder te worden en meer plezier in het leven te hebben.
 • Door dagelijkse affirmaties te gebruiken, train je je brein om positief te denken en groei je in zelfvertrouwen.
 • Praktische stappen zoals dankbaarheid tonen, mediteren en gezond eten kunnen je mindset veranderen naar een meer positieve houding.
 • Verbinding maken met anderen en samen lachen en praten geeft kracht en maakt blij.
 • Het is belangrijk om actie te ondernemen en niet alleen maar positief te denken voor echte verandering in je leven.
Een veld van levendige zonnebloemen onder een heldere blauwe lucht.

Wat is Positief Denken?

Positief denken betekent dat je de goede kant van dingen ziet en verwacht dat het goed zal gaan. Het is een manier om naar het leven te kijken waarbij je focust op het positieve in mensen, situaties en jezelf.

Je gelooft dat je de kracht hebt om uitdagingen aan te gaan en dat goede dingen zullen gebeuren.

Met positief denken draai je negatieve gedachten om. Je gebruikt deze kracht om jezelf sterker te voelen en plezier in het leven te hebben. Het gaat erom bewust keuzes te maken voor positieve emoties en aandacht te geven aan wat goed gaat.

Dit helpt bij persoonlijke ontwikkeling en kan zelfs leiden tot een langer, gelukkiger leven.

Wat is Positieve Gezondheid? Doe de Test

Positieve Gezondheid kijkt naar wat jou gelukkig maakt. Het is meer dan niet ziek zijn.

 • Ontdek wat belangrijk is met het spinnenwebdiagram.
 • Denk na over wat je wilt veranderen.
 • Gebruik de jongerentool van Positieve Gezondheid.
 • Zet stappen met het Gedragswiel.
 • Kijk naar gezondheid met 6 dimensies.
 • Ga aan de slag voor meer welzijn.

De kracht van Positief Denken

Ontdek hoe positief denken jouw leven kan transformeren en openstaat voor de onverwachte mogelijkheden die deze verandering met zich mee kan brengen.

De keuzekracht belofte

Je hebt de kracht om te kiezen hoe je denkt. Dit heet de keuzekracht belofte. Het helpt je om slechte gedachten om te buigen naar goede. Als je positief denkt, kun je beter voelen en doen.

Bijvoorbeeld op je werk is dit heel belangrijk.

Door positief te denken groeit je blijheid. Met deze belofte maak je zelf je gedachten mooi. Boeken zoals “De kracht van positief denken” laten zien dat het werkt. Ook Dr. Bruce H.

Lipton praat over hoe je beter kunt denken. Dat helpt iedereen om vrolijker te leven.

De impact van positieve affirmaties op jouw leven

Positieve affirmaties kunnen jouw leven echt veranderen. Ze zijn als zaadjes die je plant in je hoofd. Als je ze vaak genoeg herhaalt, beginnen ze te groeien en sterker te worden. Dit kan jou helpen om meer vertrouwen in jezelf te krijgen.

Je gaat geloven dat jij je doelen kunt bereiken en dat maakt je zelfverzekerder.

Door positieve dingen tegen jezelf te zeggen, maak je jouw hart blij. Het kan jou ook helpen om gezonder en gelukkiger te zijn. Als je gelooft dat iets kan, sta je sterker en ga je anders naar de wereld kijken.

Zo kunnen affirmaties jou kracht geven om elke dag iets goeds te doen voor jezelf.

Het belang van interne representatie

In onze hoofden maken we plaatjes en verhalen over hoe dingen zijn of zouden moeten zijn. Deze interne beelden en ideeën noemen we interne representatie. Ze hebben veel invloed op ons leven.

Als we onszelf zien als sterk en slim, gaan we ons ook zo gedragen. Onze gedachten zetten ons aan tot actie.

Interne representatie helpt ons vooruit. Het maakt dat we geloven in wat we kunnen. Wanneer we positief denken over onszelf, voelen we ons beter. Dit helpt ons om nieuwe dingen te leren en betere resultaten te halen.

Denk daarom goed na over hoe je jezelf ziet. Jij hebt de kracht om dit beeld te veranderen en positief te maken.

9 Manieren om je Mindset Positief te Veranderen

Ontdek praktische stappen om je geestelijke instelling te transformeren en een fundament van positiviteit in je leven te bouwen. Door kleine veranderingen in je dagelijkse routine aan te brengen, kun je grote sprongen maken naar een positiever bestaan.

Kies voor dankbaarheid

Dankbaar zijn maakt je sterker en blijer. Als je elke dag stilstaat bij de goede dingen, groeit je positiviteit. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een lijstje te maken met dingen waarvoor je dankbaar bent.

Dit helpt je om meer veerkracht te krijgen. Dankbaarheid oefenen verandert je manier van denken. Je gaat meer het goede zien in je leven. Dat zorgt voor een blij gevoel van binnen.

Mediteer

Mediteer regelmatig om je geest te trainen. Dit maakt je hoofd rustig en helpt je om negatieve gedachten los te laten. Als je mediteert, concentreer je op het hier en nu. Je leert ook positiever denken.

Door meditatie voel je je vaak beter. Je immuunsysteem wordt sterker. Begin je dag met mediteren en kies een fijne affirmatie. Hierdoor ga je positieve dingen meer zien. Blijf wel elke dag oefenen, want dat zorgt voor de beste verandering in hoe je denkt.

Plan je dag

Maak elke ochtend een plan voor jouw dag. Dit helpt je om duidelijke doelen te stellen en je aandacht te richten op wat echt belangrijk is. Schrijf op wat je wilt bereiken en bedenk hoe jouw mooiste leven eruit ziet.

Zo begin je met een positieve instelling en neem je zelf het heft in handen. Door bewust te kiezen waar je tijd aan besteedt, oefen je met het veranderen van je mindset. Zet kleine stapjes en vier elke overwinning, zo blijf je gemotiveerd om door te gaan met positief denken.

Kies ervoor om elke dag te sporten

Elke dag sporten is een krachtige keuze voor je gezondheid. Het zorgt voor een betere conditie en geeft je energie. Ook bouw je kracht op en voel je je blijer. Jouw mindset speelt hierbij een grote rol.

Geloof in jezelf en zet kleine stappen om het vol te houden. Begin met korte oefeningen en maak het leuk. Zoek sporten die je leuk vindt en doe die vaak. Denk aan rennen, dansen of fietsen.

Door positief te denken, zie je sporten als iets goeds voor jezelf. Je merkt dat je sterker wordt, zowel in je lichaam als in je hoofd. Pak deze kans om elke dag te bewegen en voel je geweldig!

Kies voor gezonde voeding

Eet goed en je geest voelt zich ook goed. Gezonde voeding zit vol met dingen die ons lichaam en onze hersenen blij maken. Denk aan fruit, groenten, noten en zaden. Dit soort eten helpt je om je fit te voelen en positief te denken.

Goed eten maakt een groot verschil in hoe je je dag beleeft.

Gezond eten kan je mindset veranderen. Door bewust te kiezen voor voedsel dat je energie geeft, werk je aan een positieve houding. Dit helpt om in je kracht te staan en meer blije momenten in het leven te zien.

Probeer het eens en merk het verschil!

Ga naar buiten

Ga naar buiten en voel de frisse lucht. De zon op je huid en het groen om je heen helpen je hersenen om positief te denken. Wandelen, rennen of gewoon in het park zitten kan jouw kijk op de wereld beter maken.

De natuur geeft je nieuwe energie en zorgt dat je beter kunt ontspannen. Dit is nodig voor een positieve mindset. Als je buiten bent, zie en hoor je mooie dingen die jou blij maken.

Daardoor kun je makkelijker positief zijn over je leven.

Maak een -Ik heb het gedaan- lijst

Maak een lijst met dingen die je hebt bereikt. Schrijf op wat je al gedaan hebt, groot of klein. Dit helpt je te zien wat je allemaal kunt. Het geeft je een goed gevoel om naar deze lijst te kijken.

Je ziet dan echt wat je allemaal al hebt gedaan. Zo’n lijst helpt je ook om positief te denken. Je denkt dan meer over wat goed gaat en wat je kunt. Dit maakt je blij en sterk.

Kies voor verbinding

Om je mindset positief te veranderen, is verbinding heel belangrijk. Zoek mensen op die jou blij maken en waar je energie van krijgt. Praat met vrienden, lach samen en help elkaar.

Dit kan thuis zijn, op het werk of misschien met een groepje waarmee je dezelfde hobby deelt. Goede relaties met anderen geven kracht en maken je blij.

Verbinding maakt ook dat je met anderen kunt delen wat in jouw hart leeft. Door ervaringen te delen, leer je van elkaar en groei je als persoon. Je leert grenzen stellen en respecteren.

Ook als iemand gepest wordt, kan verbinding helpen. Samen staan jullie sterker tegen pesten. Kies er bewust voor om tijd door te brengen met mensen die positief denken en die jou steunen bij het evolueren naar een blijere jij.

Kies voor positiviteit

Kies voor positiviteit en je kiest voor een blijer leven. Elke dag kun je besluiten om te focus op goede dingen. Dit helpt je hersenen nieuwe netwerken te maken die blijdschap steunen.

Lach naar problemen en zoek naar de leuke kant van lastige situaties. Zo train je jezelf in een positieve manier van denken.

Begin elke ochtend met dromen over hoe mooi je leven kan zijn. Bedenk wat je allemaal kunt doen en hoe fijn het voelt als iets lukt. Dit geeft energie en maakt je sterk voor de hele dag.

Met een positieve houding kun je veel aan en lijkt elk doel bereikbaar!

Een open veld met bloeiende bloemen en een heldere blauwe lucht, natuurfotografie.

Hoe Gebruik je Verandertaal

Verandertaal helpt je om anders over dingen te denken en te doen. Het zorgt ervoor dat je zelf wilt veranderen.

– Praat over wat je echt wilt bereiken. Dit maakt je meer gemotiveerd.

– Gebruik woorden die sterkte en succes laten zien. Zoals ‘ik kan’ en ‘ik zal’.

– Vraag hulp aan mensen die goed zijn in motiverende gespreksvoering. Zij kunnen je goed steunen.

– Vertel waarom je iets wilt veranderen. Dit maakt de reden duidelijk voor jou.

– Leer hoe je door anders te denken, ook anders kunt gaan doen.

– Zoek vrijwillig naar behandeling of hulp. Dit werkt beter dan wanneer het moet.

– Bouw een goede band op met de persoon die je helpt. Voel je vrij, verbonden en bekwaam.

Hoe pas je Dagelijkse Affirmaties toe?

Ontdek hoe dagelijkse affirmaties jouw denkpatroon kunnen transformeren en je een krachtig gevoel van zelfregie geven.

Positief geformuleerd

Affirmaties moet je altijd positief zeggen. Dit betekent dat je woorden kiest die laten zien wat je wilt bereiken. Zeg bijvoorbeeld “Ik ben sterk” in plaats van “Ik ben niet zwak”.

Zo geef je jezelf een goed compliment. Het is net alsof je jouw eigen beste vriend bent die zegt hoe goed je bezig bent.

Gebruik deze affirmaties elke dag. Hierdoor wordt positief denken een gewoonte voor jou. Als je vaak tegen jezelf zegt dat je dingen goed kan, ga je dat ook echt geloven. Dit helpt om meer energie en kracht te voelen.

Denk aan hoe fijn het is om te groeien in zelfvertrouwen en lekker in je vel te zitten. Affirmaties zijn kleine stapjes op weg naar een blijer leven.

In tegenwoordige tijd

Je zegt dingen alsof ze nu gebeuren. Dit helpt je brein te geloven dat het waar is. Zeg bijvoorbeeld “Ik ben sterk” in plaats van “Ik zal sterk zijn”. Met woorden van nu voelt het echt en dichtbij.

Zo maak je een nieuw beeld van wie je bent.

Gebruik de kracht van nu in je affirmaties. Hiermee verander je hoe je denkt en voelt. Zeg dingen als “Ik kies voor geluk” of “Ik verdien liefde“. Dit maakt positieve gedachten sterk in jouw leven.

Vanuit ik-boodschap

Ik kies ervoor om positieve affirmaties te gebruiken die mij sterker maken. Door te zeggen “Ik kan dit” of “Ik ben goed zoals ik ben”, praat ik direct tegen mezelf. Mijn hersenen geloven sneller wat ik zeg als ik de woorden “ik” gebruik.

Dit helpt mij om mijn eigen kracht te voelen.

Het opschrijven of uitspreken van deze krachtige zinnen doet iets met me. Elke keer als ik “Ik zal slagen” of “Ik verdien geluk” zeg, verander ik een beetje meer. Zo bouw ik aan een positiever leven, stap voor stap.

Gesproken affirmaties

Spreek je affirmaties hardop uit, elke dag. Dit maakt ze krachtiger. Je hoort je eigen stem en dat heeft meer effect op je brein. Je kunt beter geloven dat je iets echt kunt. Zeg zinnen zoals “Ik ben sterk” of “Ik kan dit”.

Dit helpt je denkpatronen en gedrag te veranderen.

Je kunt ook voor de spiegel staan en tegen jezelf praten. Dit noemen we spiegelwerk. Het kan gek voelen, maar het werkt echt. Zo zie en hoor je jezelf positieve dingen zeggen. Dit maakt de affirmaties nog sterker.

Geschreven affirmaties

Geschreven affirmaties zijn krachtige zinnen op papier. Ze helpen je om je gedachten positief te houden. Je schrijft ze op en leest ze elke dag. Dit maakt je brein gewend aan positieve boodschappen.

Het is alsof je jezelf een mooi verhaal vertelt, keer op keer. Zo bouw je vertrouwen en kracht in jezelf.

Het is fijn om je eigen affirmaties te maken. Kies woorden die goed voelen voor jou. Schrijf over wat jij wilt bereiken of hoe jij wilt zijn. Door dit te doen, train je jouw brein.

Je leert focussen op wat echt belangrijk is voor jou. Met deze gewoonte verander je langzaam hoe jij denkt en doet.

10+ Voorbeelden van Krachtige Affirmaties

Affirmaties zijn krachtige zinnen die helpen bij positief denken. Ze kunnen jouw leven echt veranderen als je ze vaak herhaalt.

 1. Ik ben sterk en kan alle uitdagingen aan.
 2. Elke dag voel ik me gezonder en sterker.
 3. Ik kies ervoor om blij te zijn met wat ik heb.
 4. Mijn gedachten zijn vol vrede en rust.
 5. Vandaag ga ik kansen zien in plaats van obstakels.
 6. Ik geloof in mezelf en mijn capaciteiten.
 7. Fouten helpen mij te leren en te groeien.
 8. Ik verdien het om gelukkig te zijn en liefde te ontvangen.
 9. Mijn hart is open voor nieuwe avonturen.
 10. Successen komen naar mij toe omdat ik hard werk.
 11. Positieve energie stroomt door mij heen met elke ademhaling die ik neem.
 12. Ik laat los wat niet bijdraagt aan mijn groei en geluk.
 13. Dankbaarheid maakt elke dag mooier voor mij.
 14. Vriendelijkheid is een keuze die ik elke dag maak, naar mezelf en anderen.

3 Veelvoorkomende Valkuilen bij Affirmaties

Om de ware kracht van affirmaties te ervaren, is het cruciaal om valkuilen te vermijden die de effectiviteit kunnen ondermijnen. Leer de veelgemaakte fouten kennen zodat je affirmaties hun potentieel volledig benutten.

Te generische affirmaties

Soms zeggen mensen dingen als “Ik ben gelukkig” of “Ik ben succesvol”. Dit zijn voorbeelden van te generische affirmaties. Ze zijn zo breed dat ze niet veel betekenen voor jouw eigen leven.

Je brein hoort deze woorden, maar het kan moeilijk zijn om te geloven dat ze echt over jou gaan. Het is alsof je tegen jezelf zegt iets moois te zien, maar je wijst naar een lege muur.

Goede affirmaties moeten speciaal voor jou zijn. Ze moeten gaan over wat jij nodig hebt, wilt en voelt. Zeg bijvoorbeeld “Ik voel me vrolijk als ik schilder” of “Ik ben trots als ik mijn werk op tijd af heb”.

Deze zinnen zijn specifiek en persoonlijk. Ze helpen je brein om zich echt te richten op de dingen die voor jou belangrijk zijn. Zo maak je een stap naar echte verandering.

Te ver gezochte affirmaties

Te ver gezochte affirmaties zijn zinnen die te mooi lijken om waar te zijn. Ze passen niet goed bij wat je echt kunt of bent. Dit kan ervoor zorgen dat je ze niet gelooft. En als je ze niet gelooft, werken ze niet.

Je zegt bijvoorbeeld tegen jezelf dat je de beste bent in alles. Dat is niet realistisch. Kies liever affirmaties die dicht bij je staan. Zo voel je dat ze waar zijn en helpen ze je echt vooruit.

Affirmaties als “Ik ben vol vertrouwen” of “Elke dag gaat het beter” zijn beter. Ze zijn duidelijk en haalbaar. Zo blijft je zelfvertrouwen groeien.

Geen evolutie

Soms werken affirmaties niet goed omdat er niets verandert. Mensen zeggen wel mooie woorden, maar hun leven blijft hetzelfde. Dat is omdat alleen positieve dingen zeggen niet genoeg is.

Echte verandering komt van actie ondernemen en anders gaan denken. Affirmaties kunnen helpen, maar ze zijn geen toverstokje. Als je niets doet om je situatie te verbeteren, zal er geen evolutie zijn in je leven.

Daarom is het belangrijk om naast positief denken ook echt stappen te zetten naar verandering.

De Voordelen van Positieve Affirmaties

Positieve affirmaties kunnen een diepgaande invloed hebben op je zelfbeeld en motivatie. Ze helpen je om interne beperkingen aan te pakken en de weg vrij te maken voor persoonlijke groei en vervulling.

Meer zelfvertrouwen

Door vaak positieve dingen over jezelf te zeggen, kan je zelfvertrouwen groeien. Dit heet affirmaties gebruiken. Als je bijvoorbeeld zegt “Ik ben sterk” of “Ik kan dit”, dan ga je dat steeds meer geloven.

Het is net als een spier die sterker wordt door oefening.

Affirmaties veranderen slechte gedachten in goede. Ze maken van twijfels en zorgen een krachtig gevoel van kunnen. Elke keer dat je zo’n goede zin herhaalt, helpt het je om meer in jezelf te geloven.

Dit geeft je de kracht om nieuwe dingen te doen en minder bang te zijn.

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap betekent dat je de baas bent over je eigen leven. Je kiest zelf hoe je denkt en hoe je reageert op dingen die gebeuren. Dat helpt je om sterk te staan en doelen te bereiken.

Met positieve affirmaties kun je jouw zelfvertrouwen laten groeien.

Je leert ook om slimme keuzes te maken die goed zijn voor jou. Dit zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Als je zelf de leiding hebt, voel je je krachtiger en gelukkiger.

Positief Denken Tips

Ontdek hoe je jouw dagelijkse realiteit vormgeeft met een positieve mindset. Laat de kracht van optimisme je gids zijn om elke uitdaging met een glimlach te benaderen en transformeer je leven stap voor stap.

Realiteit is buigbaar

Realiteit is buigbaar. Dit betekent dat hoe we denken over de wereld om ons heen onze realiteit kan vormen. Als je positief denkt, zie je dingen vaak ook positiever. Je kunt leren om negatieve gedachten om te zetten in positieve.

Dit verandert hoe je je voelt en wat je doet.

Je gedachten zijn sterk. Ze kunnen jouw gedrag en de uitkomsten in je leven beïnvloeden. Begin met anders tegen jezelf te praten. Dat is een goede eerste stap naar een positievere kijk op het leven.

Zo wordt jouw manier van de wereld zien een beetje mooier.

Richt je op alle dingen die goed gaan

Kijk naar wat goed gaat in je leven. Dit helpt je om blij te zijn met wat je hebt. Je merkt misschien meer goede dingen op als je hierop let. Het maakt je vrolijk en geeft je kracht.

Vertel jezelf elke dag over de fijne dingen die je meemaakt of hebt gedaan. Dit maakt je sterker en helpt bij het bouwen aan positiviteit. Zo leer je ook om negatieve gedachten te stoppen en positief te denken.

Zoek de keerzijde van ‘negatieve’ gebeurtenissen

Soms gebeuren er dingen die we als ‘slecht’ zien. Maar vaak zit er ook iets goed in zo’n gebeurtenis. Probeer anders naar de situatie te kijken en vind het goede. Dit kan je helpen om je minder slecht te voelen.

Bijvoorbeeld, als je een fout maakt, leer je iets nieuws. Dit maakt je sterker en slimmer. Het is een kans om te groeien. Dus de volgende keer dat iets niet gaat zoals je wilt, vraag jezelf af: “Wat kan ik hieruit leren?” Dit is hoe je negatieve energie verandert in positieve kracht.

Lach meer, wees het zonnetje in huis

Lachen is een superkracht. Het breekt negatieve gedachten en maakt dat je je blij voelt. Ben jij het zonnetje in huis, dan help je niet alleen jezelf, maar ook anderen om vrolijk te zijn.

Je geeft kracht en zorgt ervoor dat iedereen zich goed voelt.

Elke keer dat je lacht, stuur je een uitnodiging naar geluk. Het is besmettelijk en brengt licht in elke kamer. Zie jezelf als iemand die vreugde verspreidt. Neem de keuze om vaker te lachen en merk hoe het leven mooier wordt.

Ontspan – stress is angst en angst is negativiteit

Stress maakt je bang en die angst vult je met negatieve gedachten. Die negatieve gedachten kunnen jouw hoofd dichtknijpen. Ze maken het moeilijker voor jou om helder te denken en goede keuzes te maken.

Daarom is het belangrijk om te ontspannen. Door te relaxen, zet je angst aan de kant en laat je meer positiviteit toe in je leven.

Ontspannen kan op veel manieren en het helpt jou om negativiteit los te laten. Als je rustiger bent, kan je beter nadenken en vind je makkelijker oplossingen. Zorg goed voor jezelf door pauzes te nemen, diep adem te halen of even in de natuur te zijn.

Dit helpt jouw hersenen om weer aan te gaan en positief te denken.

Glimlach naar iedereen

Glimlach naar iedereen en je maakt de wereld om je heen een stukje vrolijker. Een simpele glimlach kan wonderen doen. Het zorgt voor een fijne sfeer en maakt anderen blij. Ook jij voelt je beter als je lacht.

Begin de dag met een glimlach en merk hoe dit positief werkt voor de hele dag. Je glimlach kan zelfs het hart van een vreemde verwarmen. Zo verspreid je zonder moeite vrolijkheid en positiviteit!

Conclusie

Positief denken doet echt iets met je. Het maakt je sterker en helpt je vooruit. Zet negatieve gedachten om in positieve. Oefen elke dag en zie hoe je wereld verandert. Door positief te denken, neem je de teugels van je leven in handen.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is positief denken en hoe kan het mijn bewustzijn veranderen?

Positief denken gaat over je perspectief kiezen om dingen op een goed manier te zien, wat kan helpen om je bewustwording te vergroten.

2. Kan positief denken helpen bij het omgaan met slaapgebrek?

Ja, door positief te denken kun je beter met slaapgebrek omgaan door een goed perspectief en waarneming van situaties, wat je geest en lichaam ten goede komt.

3. Hoe kan intuïtie leiden tot innovatie en echte verandering?

Door naar je intuïtie te luisteren, kun je nieuwe ideeën krijgen die kunnen leiden tot innovatie en echte verandering in je leven of werk.

4. Wat zegt een neuropsycholoog over de koppeling tussen kunst en positiviteit?

Een neuropsycholoog zou zeggen dat kunst onze geest kan inspireren en onbewuste positieve emoties kan prikkelen, die ons algemene welzijn verbeteren.

Plaats een reactie