Kids United: Samen Voetballen op Eigen Niveau

Foto van auteur
Geschreven Door Patricia

Patricia is een ervaren gezondheids- en welzijnsdeskundige die zich richt op het schrijven van informatieve en inspirerende artikelen over een gezonde levensstijl, vitaliteit en persoonlijke ontwikkeling.

Voetballen is een passie voor velen, maar wat als je als kind niet zomaar mee kunt doen met de buurtclubjes door een beperking? Het vinden van een plek waar je op je eigen tempo en niveau kunt sporten, kan dan best lastig zijn.

Kids United biedt uitkomst: een unieke voetbalplek waar iedereen welkom is, ongeacht je fysieke of verstandelijke uitdagingen.

Stichting Kids United is niet zomaar een club; het is een maatschappelijk partner van FC Groningen waar kinderen zoals Niels met een lage verstandelijke vermogen en beperkt zicht, toch hun grote droom kunnen beleven.

Dit artikel neemt je mee in de wereld van Kids United, waar voetbal niet alleen een spelletje is, maar ook een middel om sociale inclusie en gezondheid te bevorderen. Ontdek hoe de stichting barrières doorbreekt en lees verder.

Voetbal verbindt!

Samenvatting

  • Kids United is een club waar kinderen met elke lichamelijke of verstandelijke beperking kunnen voetballen.
  • De club is begonnen door Onno en Margriet Kukler in mei 2003 en werkt samen met FC Groningen.
  • Er zijn verschillende voetbalprogramma’s voor alle niveaus en leeftijden, zoals Kaboutervoetbal voor de jongsten en jeugdvoetbal voor tieners en jongvolwassenen.
  • Kinderen leren bij Kids United niet alleen voetballen, maar ook omgaan met anderen en maken vrienden.
  • Sporten bij Kids United is goed voor de gezondheid en helpt de kinderen in hun groei.
Kinderen met beperkingen spelen samen voetbal op een groen veld.

Over Stichting Kids United

Stichting Kids United zet zich met hart en ziel in om kinderen met een handicap de kans te geven samen te voetballen. Hun missie is ieder kind, ongeacht lichamelijke of verstandelijke beperking, een plek op het voetbalveld te bieden waar plezier en ontwikkeling voorop staan.

De missie en de visie

Kids United wil dat kinderen met een beperking samen kunnen voetballen. Het maakt niet uit welke beperking ze hebben, of het nou lichamelijk of verstandelijk is. Ze vinden dat elk kind moet kunnen sporten op zijn eigen niveau.

Hun droom is een eigen plek te hebben. Daar kunnen de kinderen niet alleen voetbal spelen, maar ook andere leuke dingen doen samen.

Het Begin van Kids United

Deze club werd een plek waar iedereen welkom is.

Kids United groeide snel uit tot een belangrijke club in Groningen. De voetbalvereniging is onderdeel van FC Groningen en biedt plek aan kinderen en jongeren met allerlei soorten beperkingen.

Hier kunnen ze voetballen op hun eigen niveau. Ook maken ze vrienden en leren ze omgaan met elkaars handicap.

Kids United Voetbalaanbod

Kids United biedt een toegankelijk voetbalaanbod waarbij kinderen op hun eigen niveau en tempo kunnen sporten en groeien, met oog voor de individuele behoeftes van ieder kind. Hierdoor krijgt elk talent, ongeacht de achtergrond of uitdagingen, de kans om te stralen op het voetbalveld.

Diverse niveaus en leeftijdsgroepen

Bij Kids United is er een divers aanbod in voetbaltrainingen voor verschillende niveaus en leeftijdsgroepen. De indeling gebeurt op basis van niveau en persoonlijke behoeften, niet strikt op leeftijd. Hieronder volgt een overzicht in HTML tabelvorm:

ProgrammaLeeftijdsgroepNiveau
KaboutervoetbalVanaf 4 jaarBeginners
Jeugdvoetbal13 – 24 jaarAangepast aan fysieke beperkingen

Spelers ontwikkelen zich op hun eigen tempo en kunnen opklimmen naar een team dat beter aansluit bij hun groeiende vaardigheden. De flexibiliteit in de aanpak zorgt voor een positieve voetbalervaring voor elk kind.

Het belang van actieve deelname en gezondheid in jeugdvoetbal

Actief meedoen met voetbal is heel goed voor kinderen. Het helpt hun lichaam en hun hersenen om sterk en gezond te worden. Als kinderen voetballen, bewegen ze veel. Dit is goed voor hun hart en hun spieren.

Ze leren ook beter nadenken en problemen oplossen.

Voetbal is extra leuk als ieder kind op zijn eigen niveau kan spelen. Bij Kids United zorgen ze daarvoor. Kinderen met een beperking, zoals een autistische stoornis, vinden hier een team dat bij hen past.

Zo kunnen ze plezier hebben en goed leren voetballen. Wetenschap zegt dat sporten zoals voetbal kinderen helpt om beter te groeien in hun lijf en in hun hoofd.

Conclusie

Kids United maakt voetbal leuk voor iedereen. Kinderen met een beperking vinden hier een plek waar ze kunnen sporten en vrienden maken. Samen spelen en lachen staat voorop. Elk kind speelt op zijn eigen niveau.

Voetbal brengt hun vreugde en helpt ze groeien.

Ontdek hoe je actief blijft en bijdraagt aan jouw gezondheid, lees onze gids “Kom van die stoel af: Actief werken voor meer gezondheid“.

Veelgestelde Vragen

1. Wat is Kids United?

Kids United is een voetbalteam waar kinderen met speciaal onderwijs samen kunnen voetballen op hun eigen niveau.

2. Wie heeft Kids United opgericht?

Onno Kukler heeft Kids United opgericht om kinderen die speciale zorg nodig hebben een kans te geven om te voetballen.

3. Mag bij Kids United een hond komen kijken?

Ja, bij Kids United zijn honden welkom als ze de spelers en het spel niet storen.

4. Waar speelt Kids United hun wedstrijden?

Kids United speelt hun wedstrijden in de Euroborg en andere velden die goed zijn voor het team.

Plaats een reactie